competenceNET

19. travnja 2020.

test

Projekt competenceNET „Unapređenje transnacionalnog poslovnog okruženja kroz razvoj centara poslovnih kompetencija i mreža“ proveden je u sklopu prekograničnog programa INTERREG IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

Projekt vrijedan 4.969.288,56 kn trajao je dvije i pol godine, a glavni cilj je bio unaprijediti održivi ekonomski razvoj u Zeničko-dobojskom kantonu (BIH), Vukovarsko-srijemskoj županiji (CRO) i Podgorici (MNE) primjenom inovativnih modela i pristupa u jačanju konkurentnosti lokalnih malih i srednjih poduzeća. Partneri na projektu su: nositelj projekta Razvojna agencija Žepče, Unija poslodavaca Crne Gore, te s hrvatske strane Općina Stari Jankovci i Općina Tovarnik.

Vrijednost projekta u Općini Stari Jankovci iznosila je 1.448.462,34 kn, dok je u Općini Tovarnik iznosila 683.613,00 kn od čega je Europski fond sufinancirao 85% iznosa.

Kroz projekt su uspostavljena tri transnacionalna centra za razvoj poslovnih kompetencija u Zeničko-dobojskom kantonu, Vukovarsko-srijemskoj županiji i gradu Podgorici te je izrađen web portal za svaki centar. Svaki centar je rekonstruiran i opremljen. Poboljšane su poslovne kompetencije nezaposlenih mladih osoba kroz obuku i praktične mentorske programe. Kreirano je 7 inovativnih programa obuke prema potrebama tržišta rada te je uspostavljena prva Prekogranična mreža za povoljno poslovno okruženje.