Javni poziv za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom


Natječaji   29. siječnja 2021.

test

Ministarstvo hrvatski branitelja je objavilo JAVNI POZIV za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2021 . godini na području Republike Hrvatske.

Građevine, njezin dio ili oprema na području Republike Hrvatske čija će prilagodba ili uređenje biti sufinancirano sredstvima Državnog proračuna u 2021. godini jesu:
– građevine javne i poslovne namjene,
– njezin dio ili oprema: rampa, dizalo, vertikalno podizna platforma, koso podizna sklopiva platforma, ulazni prostor, stubište, WC, kupaonica, učionica, ulaz u vodu na plaži i na bazenu, orijentacijski plan za kretanje u građevini, stajalište, peron i dr.; svi s planiranim završetkom radova do 31 . prosinca 2021. godine.

Zahtjev za sufinanciranje prilagodbe građevine po ovom javnom pozivu mogu podnijeti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje ispunjavaju sljedeće uvjete:
– djeluju na području Republike Hrvatske
– provode djelatnosti usmjerene potrebama zajednice
– zahtjev podnose za prilagodbu postojećih objekata

Ukoliko će veći broj zahtjeva ispunjavati uvjete za odobravanje, prednost će imati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su s područja posebne državne skrbi, zahtjevi koji se odnose na zdravstvene i i obrazovne ustanove te zahtjevi jedinica s područja pogođenih potresom u 2020 . i 2021. godini.

Javni poziv je otvore u razdoblju od 25. siječnja do 23. veljače 2021. godine.

Izvor: Poveznica