Podmjera 8.5. tip operacije 8.5.2 – novi rok za prijavu


Obavijest   24. kolovoza 2020.

test

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je  21. kolovoza 2020. druge izmjene Natječaja za provedbu Podmjere 8.5. „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“ – provedba tipa operacije 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“.

Ovim Izmjenama rok za podnošenje zahtjeva za potporu produžen je  do 30. rujna 2020. godine. U ostalim dijelovima Natječaj ostaje neizmijenjen

Svrha natječaja i iznos bespovratne potpore

U okviru Natječja za mjeru 8.5.2 mogu se ostvariti bespovratne potpore za uspostavu i uređenje staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture te izradu, dizajn i uređenje edukativno-informativnih kazala, pri čemu su prihvatljivi  troškovi pripremnih radova (zemljani radovi, čišćenje terena, iskop,  osiguravanja i stabilizacije stabala, sječa i orezivanje i dr.), ugradnja, postavljanje i nabava konstrukcija manje infrastrukture (ograde, staze, odmorišta, vidikovci, stube, ljestve, nadstrešnice, edukacijske i informativne ploče, sjenice, smjerokazi, rampe, klupe, stolovi, kante za otpad) završni, hortikulturni radovi, impregnacija i zaštita, Odvoz i deponiranje materijala i drugo.

 

Izvor: Poveznica